De meest gemaakte fouten in de keuken

De meest gemaakte fouten in de keuken Tips voor het kweken van bloemen

In dit artikel heb ik een reeks fouten verzameld die veel mensen in de keuken maken. Als jij deze gewoonten ook hebt, maak je geen zorgen! Ze kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd.

Een eerste fout die veel mensen maken, is dat ze hun ingrediënten niet voorbereiden voordat ze worden gekookt. Deze techniek helpt je om jezelf efficiënt te organiseren en niet te vergeten om misschien een groente of fruit toe te voegen aan de culinaire bereidingen. Vergeet ook niet dat zuivel en vlees op kamertemperatuur moeten zijn voordat ze in contact komen met hoge temperaturen! In het geval van vlees beïnvloedt de plotselinge temperatuurverandering de kwaliteit van de eiwitten en verhindert het een gelijkmatige bereiding.

Lees ook dit artikel:

Tomaten bewaren in de koelkast

Een andere veelgemaakte fout is het bewaren van tomaten in de koelkast. Hoe intuïtief het ook mag zijn om ze op deze manier te bewaren, de lage temperatuur beïnvloedt feitelijk hun textuur en het voedsel wordt zacht. Je kunt ze het beste in de voorraadkast of in een speciale lade voor groenten leggen.

Bessen wassen vóór opslag

Tomaten zijn niet het enige voedsel waar je op moet letten! Als je van bessen houdt, zoals aardbeien, frambozen, bosbessen of bramen, was ze dan niet meteen als je thuiskomt! Natuurlijk moeten deze voedingsmiddelen grondig worden gewassen voordat ze worden geconsumeerd, maar als je ze na het wassen wilt bewaren, weet dan dat het fruit op die manier sneller zal bederven.

Olie toevoegen aan pastawater

Als het gaat om het bereiden van pasta, bestaat er een mythe dat als je een beetje olie toevoegt aan het water waarin je het kookt, het niet meer blijft plakken. In feite is deze truc volkomen nutteloos. Het enige ingrediënt dat aan het pastawater wordt toegevoegd, is zout, omdat dit de smaak en textuur verbetert.

Zie ook dit artikel:

Aankoop van gemalen peper

Gemalen peper die lang in de lade heeft gelegen, verliest zijn smaak en eigenschappen. In plaats daarvan hebben peperkorrels gemalen in een molen een intensere smaak, waardoor ze nog verser en gezonder zijn.

Fotocredit: Shutterstock

Princess Roses