De eenvoudigste weide die je kunt maken. Recept: meng 4 ingrediënten en plaats alles in de oven

Imagine cu o pască rotundă Tips voor het kweken van bloemen

  • Eenvoudig Pesach-recept
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier vind je de ingrediënten die je nodig hebt, evenals de bereidingswijze voor dit eenvoudige en heerlijke paasgerecht.

Eenvoudig Pesach-recept

ingrediënten

  • 500 gram kwark
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • Geraspte schil van een citroen

Methode van voorbereiden

Meng de kwark, eieren en suiker in een grote kom tot een gladde massa. Voeg de geraspte citroenschil toe aan het mengsel en meng goed.

Giet het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakplaat. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 40-45 minuten of totdat het deeg een mooie gouden kleur krijgt.

Laat het graas een paar minuten afkoelen in de pan, snijd het dan in stukjes en serveer. Goede eetlust!

Het paasrecept van Sanda Marin

ingrediënten

Voor het deeg:

  • -1 kg witte bloem
  • -200 g boter
  • -200 ml melk
  • -200 gram suiker
  • -6 eieren
  • – de geraspte schil van een citroen
  • -50 g verse gist
  • -een snufje zout
  • Voor de vulling:
  • -500 g kwark
  • -200 gram suiker
  • -3 eieren
  • -100 g rozijnen
  • – de geraspte schil van een citroen
  • -1 pakje vanille
  • -een snufje zout

Voor het glazuur (optioneel):

  • -1 ei om in te vetten
  • – poedersuiker om te bestrooien

Methode van voorbereiden

Om deze delicatesse te bereiden, begin je met het verwarmen van de melk, gevolgd door het oplossen van de gist en een theelepel suiker erin. Laat het mengsel 10-15 minuten rusten zodat de gist volledig kan activeren, totdat het een zacht schuim begint te vormen. Meng de bloem in een grote kom met de resterende suiker en het zout. Voeg de gesmolten en gekoelde boter, de losgeklopte eieren en de fijngeraspte citroenschil toe om de smaken te verrijken.

Giet geleidelijk het melk- en gistmengsel over de droge ingrediënten en begin met kneden, zodat een uniform en elastisch deeg ontstaat. Als je merkt dat het deeg te zacht is, kun je een beetje bloem toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken. Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 1-2 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.

Meng in een andere kom de kwark met de suiker, losgeklopte eieren, rozijnen, fijn geraspte citroenschil, vanille en een snufje zout. Zorg ervoor dat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verwerkt voor een perfecte textuur. Nadat het deeg goed is gerezen, verdeel je het in twee gelijke delen, één voor de onderkant van het paasmandje en één voor de bovenkant.

Rol een portie van het deeg voorzichtig uit tot een ronde vorm en plaats het in een voorbereide, ingevette en met bloem bestoven pan. Vorm een ​​kleine muur rond de randen van het deeg om de heerlijke vulling vast te houden. Giet de kaasvulling over het voorbereide deeg en strijk het voorzichtig glad met een spatel. Rol vervolgens de andere kant van het deeg uit tot een geschikte vorm en bedek de vulling ermee.

Sluit de randen goed af om een ​​gelijkmatig bakken te garanderen en laat het deeg nog ongeveer 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Voordat u de pasca in de oven plaatst, bestrijkt u deze met losgeklopt ei om een ​​mooi goudbruin korstje te krijgen en strooit u er poedersuiker over voor een uitnodigende uitstraling.

Bak de pasca ongeveer 40-50 minuten of tot hij mooi goudbruin en knapperig is. Laat het deeg ongeveer 15 minuten in de pan afkoelen voordat u het eruit haalt en in heerlijke porties snijdt.

Lees ook:

Princess Roses