De beste vitamine die geheugenstoornissen voorkomt

De beste vitamine die geheugenstoornissen voorkomt Tips voor het kweken van bloemen

De wetenschap heeft bewezen dat er een bepaalde vitamine bestaat die leeftijdsgerelateerde geheugenproblemen helpt voorkomen. Gelukkig is het aanwezig in veel voedingsmiddelen die je vaak eet.

Bij mensen ouder dan 60 jaar worden geheugenstoornissen duidelijk, waardoor vrouwen in grotere mate worden getroffen. Volgens cijfers heeft tot wel 59,2 procent van de vrouwen er tussen de 85 en 89 jaar last van.

Geheugenzorg is iets waar we allemaal ons hele leven rekening mee moeten houden, omdat deze aandoeningen kunnen worden voorkomen als we dat doen. Hoewel het waar is dat geheugenproblemen erfelijk zijn, kunnen gewoonten zoals gezond eten het ontstaan ​​ervan vertragen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een vitamine geheugenverlies voorkomt.

Het dekt de dagelijkse behoefte aan deze vitamine om een ​​goed geheugen te hebben!

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de AlMaarefa Universiteit in Saoedi-Arabië en gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Anatomical Association. Onderzoekers hebben ontdekt dat vitamine K de cognitieve achteruitgang helpt voorkomen die gepaard gaat met veroudering en die verband houdt met ziekten zoals de ziekte van Alzheimer of dementie. Ze beweren dat vitamine K-supplementen de tekenen van depressie en angst verminderen. Naast het helpen bij geheugenverlies, is al aangetoond dat vitamine K een bondgenoot is van de gezondheid van de botten en een goede bloedstolling.

Zie ook:

Welke voedingsmiddelen geven je extra vitamine K?

Volgens de richtlijnen van de Amerikaanse National Institutes of Health zijn sommige voedingsmiddelen met de hoogste concentratie vitamine K groene voedingsmiddelen zoals broccoli of spinazie, granen, zuivelproducten en plantaardige oliën. Het wordt goed opgenomen met behulp van voedingsvetten, daarom bevatten de bronnen van vitamine K vetten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Daarnaast zijn specerijen als knoflook, zout, azijn, mosterd, hete peper en rode peper ook bronnen van vitamine K, zij het in mindere mate. Bovendien heeft groene thee lage concentraties van deze vitamine.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses