De beste manier om tomaten te eten om het risico op diabetes en de ziekte van Alzheimer te verminderen

De beste manier om tomaten te eten om het risico op diabetes en de ziekte van Alzheimer te verminderen Tips voor het kweken van bloemen

Wist je dat tomaten diuretische, spijsverterings- en laxerende eigenschappen hebben? De consumptie van tomaten is essentieel voor degenen die hun risico op verschillende ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, diabetes en hart- en vaatziekten, willen verminderen.

Deze hersenaandoening, de ziekte van Alzheimer, is progressief en onomkeerbaar en beïnvloedt het geheugen en het denkvermogen, zoals uitgelegd door het United States Institute of Mental Health. Om dit soort ziekten te voorkomen, is het belangrijk om tomaten in onze dagelijkse voeding op te nemen.

Wat zijn de belangrijkste symptomen van de ziekte van Alzheimer?

De ziekte van Alzheimer is een van de vormen van dementie waar oudere volwassenen aan kunnen lijden. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie vertegenwoordigt dit tussen 60% en 70% van de gevallen. toonde aan wat de eerste tekenen van de ziekte van Alzheimer zijn die langzaam en bijna onmerkbaar verschijnen.

Het wordt uiterst belangrijk om rekening te houden met de belangrijkste symptomen van mensen die de eerste merkbare tekenen vertonen. Dit zijn persoonlijkheidsveranderingen zoals verlies van interesse, toegenomen wantrouwen jegens andere mensen, wanen, toegenomen agressie of sociaal isolement.

Geheugenproblemen zijn een ander teken van de ziekte van Alzheimer, wat verwijst naar de herhaalde vragen die iemand kan stellen, zelfs als u deze al eerder heeft beantwoord. Het vergeten van de namen van familieleden en dierbaren wordt een zorg.

De ziekte van Alzheimer kan zich ook manifesteren door concentratieproblemen, problemen met het nadenken over abstracte concepten, de moeilijkheid om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Ook kunnen zich moeilijkheden voordoen bij het uitvoeren van activiteiten waarbij een reeks stappen betrokken zijn die in een bepaalde volgorde moeten worden uitgevoerd (tandenpoetsen, een culinair recept volgen). Aan dit alles kan worden toegevoegd de verslechtering van het vermogen om beslissingen te nemen.

Zie ook:

Studies uitgevoerd door verschillende deskundigen hebben aangetoond dat een dieet rijk aan rode groenten en fruit, zoals tomaten, het risico op het ontwikkelen van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer kan verminderen vanwege hun antioxiderende eigenschappen.

De gunstige effecten van het eten van tomaten

Experts raden aan dat de ideale manier om ze te consumeren rauw is, omdat hun eigenschappen in deze staat beter behouden blijven.

Tomaten zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen die het lichaam in balans houden, zoals vitamine B1, B2 en C, lycopeen, een pigment dat ze hun specifieke kleur geeft en een antioxiderende werking heeft.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Tomaten zijn ook antiseptisch, alkaliserend, zuiverend, diuretisch, laxerend, ontstekingsremmend en remineraliserend. Bovendien helpt het bij het bestrijden van leverziekten, brandwonden, zwaarlijvigheid, rachitis en kanker. Het wordt ook gebruikt om diabetes, hart- en vaatziekten, staar en astma te voorkomen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses