Dankzij deze truc blijft knoflook het hele jaar goed!

Tips voor het kweken van bloemen

Je hebt in de tuin knoflook?

Zelfgemaakte knoflook is het lekkerst.

Veel hangt er echter van af hoe je het na de oogst bewaart.

Als u knoflook verkeerd bewaart, peulen verliezen hun karakteristieke smaak en aroma en drogen uit.

Dankzij deze methode is dat zo knoflook perfect voor vele maanden.

Knoflook wordt beschouwd als een van de gezondste groenten.

Het wordt in veel gerechten en sauzen gebruikt, dus het is altijd nodig zijn voorraad thuis.

Degene die je zelf kweekt is het meest waardevol, maar je moet er wel voor zorgen dat dit ook zo is correct opgeslagen.

Klaar om te oogsten

De datum van het oogsten van knoflook hangt ervan af van de variëteit van deze groente.

Het heeft er een grote invloed op ook het weer.

Dit jaar versnelde de vegetatie en alles gebeurt sneller.

Daarom is het moeilijk om dit precies te bepalen de datum waarop de knoflook moet worden gegraven.

Je moet kijk maar.

Als de helft van de bloem gedroogd en vergeeld is, zijn de overige bloemscheuten recht, dat betekent dat knoflook zal binnenkort klaar zijn om te oogsten.

Maar voordat je knoflook gaat oogsten, moet je het voorbereiden.

Ongeveer twee weken voor de geplande uienoogst stop met het water geven van de knoflook.

Hoofden dan ze zullen niet worden blootgesteld aan rot en ze zijn beter bestand tegen langdurige opslag.

Tegelijkertijd bind een teentje knoflookHierdoor ontwikkelt de plant zijn ondergrondse delen beter.

Dankzij dat zullen ze dat wel doen hoofden groter en sterker.

Traditionele vlecht

Wanneer de knoflookkoppen groot en compact zijnde knoflook is klaar om te oogsten.

Nadat je hem hebt uitgegraven verspreid op een zonnige plaatsbij slecht weer naar een droge, luchtige kamer.

Er zijn koppen nodig maak het schoon van aarde en hang het op om verder te drogen.

Na ongeveer drie weken zou dit het geval moeten zijn knoflook goed gedroogd en klaar voor verdere opslag.

Hoe moet je het doen?

Er is nog steeds niets beters dan de traditionele, eeuwenoude manier.

Dat is genoeg vlecht een teentje knoflook.

De stengels moeten met elkaar verweven zijn en meer koppen toevoegen om ruimte ertussen te maken goede luchtstroom.

Knoflook is prima ook in een boeket binden.

Ongeacht de methode is het belangrijk om knoflook te bewaren op een droge, schaduwrijke en koele plaats.

De geheime truc van onze grootvaders

Dit is de handigste en meest praktische manier van alle genoemde manieren.

Je hebt geen zout, olie of paraffine nodig en je hoeft de knoflook niet eens te vlechten.

Neem de gedroogde knoflook bij de bovenste “staart”, je hoeft de kop niet schoon te maken, want de schil is nodig om het vocht in de knoflook te houden.

Neem een ​​gasbrander en verbrand de knoflook in het bredere deel waar hij wortels had.

Het is noodzakelijk om dit punt te verbranden, zodat de plaats waar de wortels zich bevinden zwart wordt.

Als er geen brander is, gebruik dan een kaars of aansteker.

De bovenste “staart” is ook beter om te verbranden.

Hierdoor zal je knoflook zeker niet ontkiemenzelfs als hij per ongeluk op een warme plek terechtkwam.

Verse knoflook in de winter wel niet alleen een geweldige smaakmaker, maar ook een waardevol medicijn.

Mis dus niet de kans om meer te kopen en een voorraad in te slaan voor de winter!

Succes!

Succes!

Princess Roses