Cozonac, guguluf, panettone of notenrol? Wij geven u de recepten, u kiest waarmee u uw gezin wilt trakteren!

Cozonac, guguluf, panettone of notenrol?  Wij geven u de recepten, u kiest waarmee u uw gezin wilt trakteren! Tips voor het kweken van bloemen

De laatste dagen voor de paasvakantie zijn dagen van vuur in de keuken. Heerlijke gerechten bereiden voor de paastafel wordt makkelijker met de juiste recepten! Wij bieden u voor deze periode vier speciale dessertrecepten aan: walnoten-rozijnencake, geglazuurde panettone, Sloveense rollade met walnoten en gugulufcake met citroen.

Walnoten-rozijnencake

Ingrediënten voor tien porties

½ kg bloem

30 g verse gist

125 ml olie

50 gram ong

150 g suiker

300 ml melk

4 eierdooiers

1 pakje vanillesuiker

50 g rozijnen

50 g walnoot

Zo maak je cozonac met walnoten en rozijnen

Los de gist en een theelepel suiker op in een beetje warme melk en een eetlepel bloem. Laat 30 minuten rijzen en meng dit mengsel vervolgens met de rest van de bloem en de melk, met de eidooiers en de vanillesuiker.

Kneed en voeg dan de suiker, olie en boter toe. Laat het deeg na het homogeniseren een half uur rijzen. Voeg de gehydrateerde rozijnen toe.

Leg het deeg in een ronde, met bakpapier beklede bakplaat en laat het een half uur rijzen. Bestrooi het met walnoten, gehalveerd of grof gehakt. Bak het deeg tot het mooi bruin is. Serveer met poedersuiker.

Panettone glazuur

Ingrediënten voor 12 porties

25 g verse gist

150 ml melk

200 g suiker

600 g bloem

7 eidooiers

1 snufje zout

150 g ong

1 pakje vanillesuiker

100 g droogfruitmengsel

Ter decoratie:

600 g poedersuiker

150 ml citroensap

Zie ook:

Hoe panettone te maken

Combineer de gist met 75 ml warme melk, vijf eetlepels suiker en dezelfde hoeveelheid bloem. Meng na 15 minuten de eierdooiers met zout en voeg ze toe aan het gistmengsel, samen met 100 g boter, de helft van de bloem, vanillesuiker, de rest van de suiker en melk.

Kneed het deeg en laat het een uur rijzen. Voeg op het einde de resterende bloem en gesmolten boter toe en meng gedurende tien minuten.

Voeg het gekonfijte fruit toe en doe het deeg in een ronde, beklede bakplaat. Laat het nog een uur rijzen. Zet de bakplaat een half uur in de oven.

Om het glazuur te bereiden, giet je het citroensap over de poedersuiker en meng je tot het mengsel de gewenste consistentie heeft bereikt. Giet het glazuur over de panettone en decoreer deze naar eigen fantasie.

Sloveense rollade met walnoten

Ingrediënten voor 12 porties

500 g bloem

30 g droge gist

250 ml melk

2 eetlepels suiker

125 g margarine

1 snufje zout

biologische citroenschil

2 eierdooiers

Vulling:

350 gram walnoten

170ml room

100 g suiker

biologische citroenschil

1 of

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Meng de gist met een kopje warme melk, een theelepel suiker en een eetlepel bloem. Meng na ongeveer 15 minuten de resterende bloem en suiker met zout, gesmolten margarine, eidooiers en geraspte citroenschil. Voeg als laatste het gistmengsel toe.

Homogeniseer alles en kneed tot je een elastisch deeg krijgt. Je laat het ongeveer een uur groeien, totdat het in volume verdubbelt.

Meng voor de vulling de gemalen walnoot met room, suiker en geraspte citroenschil. Voeg het ei toe en als het te droog is, voeg dan nog een beetje melk toe.

Spreid een vel uit en bedek ze met vulling. Je rolt het zo strak mogelijk op en brengt het over naar een gugulufbakje. Dek af, laat het volume verdubbelen en zet de pan vervolgens ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

Gugulufcake met citroen

Ingrediënten voor 12 porties

2 eieren

350 g suiker

50 ml olie

250 gram yoghurt

250 g bloem

de schil van 2 biologische citroenen

Hoe maak je cheque-guguluf?

Wrijf de dooiers met de suiker tot ze wit worden. Voeg geleidelijk de olie en de yoghurt toe, daarna de bloem en de citroenschil. Na het homogeniseren het opgeklopte eiwit met lichte bewegingen tot een schuim verwerken. Giet het mengsel in een beklede gugulufvorm en zet het drie kwartier in de voorverwarmde oven. Portioneer de cheque pas nadat deze is afgekoeld. Je serveert het met poedersuiker en decoreert naar eigen fantasie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses