Citrus- en yoghurtijs, aromatisch en verfrissend

Citrus- en yoghurtijs, aromatisch en verfrissend Tips voor het kweken van bloemen

Dit zelfgemaakte sinaasappel- en citroenijs is een romig, heerlijk en verfrissend dessert, gemaakt met yoghurt en gezoet met stevia. Het is de perfecte traktatie op een warme dag of als je zin hebt in iets zoets.

Dit romige ijs is gemaakt van een paar hoofdingrediënten die je thuis bij de hand hebt en vangt de onweerstaanbare en verfrissende smaak van sinaasappels. Met behulp van een blender maak je het direct klaar. Het blijft slechts een paar keer mengen om geen naalden te vormen.

Sinaasappelen zijn uitstekende bronnen van vitamine C, waardoor het immuunsysteem sterker wordt tegen virussen. Voedingsdeskundigen raden ze ook aan om indigestie te behandelen, maar ook om de symptomen van sommige hartaandoeningen te verlichten. Niet alleen de kern of het sap zijn goed voor de gezondheid, maar ook de schil. Het bevat fytochemicaliën en flavonoïden, wat betekent dat het een natuurlijk middel is voor mensen die hun cholesterol niet onder controle kunnen houden. De antioxidanten die het bevat, reinigen de slagaders en voorkomen de afzetting van vetten op de wanden van de slagaders, waardoor het risico op hoge bloeddruk en een hartaanval wordt verminderd. De actieve stoffen in de sinaasappelschil hebben alkalische effecten, waardoor de zuurgraad van de maag wordt verlaagd.

Ingrediënten voor zes porties

1 kopje yoghurt

1 klein

2 theelepels biologische sinaasappelschil

1/2 kop sinaasappelsap

1 eetlepel citroensap

1 nootmuskaatmespunt

5 druppels vloeibare stevia-zoetstof

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Doe de yoghurt, gesneden banaan, sinaasappelschil, sinaasappelsap, citroensap en nootmuskaat in een blender. Homogeniseer de compositie.

Zie ook:

Voeg de zoetstof toe en meng. Doe alles in een braadpan, dek af en zet het vier tot zes uur in de vriezer. Roer elk uur, drie tot vier keer.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses