Citroentaartjes: een heerlijk en makkelijk te maken recept!

Tortinhas de limão: Uma receita deliciosa e fácil de fazer! Tips voor het kweken van bloemen


Citroentaartjes zijn heerlijke zoete zanddeegmuffins gevuld met citroencrème en bedekt met een heerlijk likeurglazuur. Dit is gemakkelijk te doen en belooft gegarandeerd succes bij elke gelegenheid!

Met dit recept krijg je citroentaartjes die een knapperig zandkoekdeeg en een romige citroencrème combineren.

Ze zijn perfect bij een kopje thee of om een ​​maaltijd in stijl af te ronden. Bovendien zorgt de likeurtopping voor een speciaal tintje, waardoor deze taartjes nog lekkerder en verfijnder worden.

Probeer dit recept en verras je gasten met deze onweerstaanbare citroentaartjes!

Citroentaartjes: een heerlijk en makkelijk te maken recept!

Ingrediënten voor 8 taartjes

Massa

  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • 1 ei

Citroen crème

  • 6 eieren
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 g koud gesmolten boter
  • 35 g amandelpoeder
  • Schil van 4 citroenen
  • Sap van 3 citroenen

Drankdekking

  • 150 g poedersuiker
  • 25 g glucose
  • 45 g citroenlikeur (optioneel)

Voorbereiding

Massa

  1. Doe de bloem en de suiker in een grote kom.
  2. Voeg de in stukjes gesneden boter toe en kneed met je vingers tot deze is opgenomen.
  3. Voeg het ei toe en blijf kneden tot je een homogeen deeg bekomt.
  4. Vorm het deeg tot een bal, dek af met plasticfolie en laat een uur in de koelkast rusten.

Citroen crème

  1. Smelt de boter en laat afkoelen.
  2. Klop ondertussen de eieren met de poedersuiker licht en luchtig.
  3. Voeg het amandelpoeder en de gesmolten boter met de citroenschil toe.
  4. Voeg het citroensap toe en meng goed.

Montage en koken

  1. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter met een deegroller, bestuif het oppervlak licht met bloem of gebruik een vel bakpapier.
  2. Snijd schijven met een diameter van ongeveer 12-13 cm en bekleed individuele aluminium cupcakevormpjes tot aan de rand.
  3. Giet de citroencrème in elk cupcakeblikje, ongeveer 2,5 cm van de rand.
  4. Bak de citroentaartjes op 170°C gedurende ongeveer 30-35 minuten. Controleer altijd de bereidingstijd, deze kan variëren afhankelijk van de oven. Als de room na 30 minuten nog steeds een beetje vloeibaar is, verleng dan de kooktijd met nog eens 10-15 minuten, maar overschrijd deze tijd niet om te voorkomen dat de crème te hard wordt.
  5. Haal de taartjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert.





Princess Roses