Chocolade-frambozentaart tijdens het kinderweekend. Je krijgt er ook nog eens een goed humeur van!

Chocolade-frambozentaart tijdens het kinderweekend.  Je krijgt er ook nog eens een goed humeur van! Tips voor het kweken van bloemen

In het weekend gewijd aan kinderen stellen we een recept voor chocolade- en frambozentaart voor, dat zowel bij de kleintjes als bij de volwassenen in de smaak zal vallen.

Ook al lijkt het op het eerste gezicht bewerkelijk, deze cake heeft qua bereiding niets ingewikkelds. Het bijzondere en heerlijke eindresultaat verrast juist door de simpele ingrediënten.

De hoofdingrediënten van deze cake, chocolade en frambozen, zijn ook gezond als ze met mate worden geconsumeerd. Het consumeren van pure chocolade geeft je oplosbare vezels en mineralen (ijzer, magnesium, zink, kalium, selenium). Goed voor het hart, pure chocolade heeft ook de gave om de bloeddruk te verlagen en niet alleen de bloedcirculatie te verbeteren, vooral in de ledematen. Om te profiteren van de bescherming en om jezelf te beschermen tegen hart- en vaatziekten, kies je vaker voor pure chocolade, met een hoog cacaogehalte, meer dan 65-70%.

Aan de andere kant is de braam een ​​uitstekende bron van vitamine C. Met 150 gram frambozen dekken we 50% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C. Tot de eigenschappen die hem als superfood aanbevelen, behoren het hoge gehalte aan vezels en vitamine K. Het bevat weinig calorieën (64 kcal per 150 g) en is daarom een ​​nuttige vrucht voor mensen met diabetes en obesitas. Een frambozenverbinding, een keton genaamd rhemosine, versnelt de stofwisseling en de vetverbranding omdat het de enzymactiviteit bevordert. Profiteer dus van dit seizoen en bereid zo vaak mogelijk fruitsalades en frambozendesserts!

Ingrediënten voor 12 porties

8 eieren

160 g suiker

120 g bloem

80 g ong

rum essentie

Voor de crème:

2 pure chocoladetabletten

200 g poedersuiker

250 g ong

20 g cacao

4 eieren

1 theelepel vanillesuiker

1 snufje zout

Voor de decoratiecrème:

150 g poedersuiker

500 gram mascarpone

320 ml room voor de slagroom

2-3 eetlepels aardbeien- of frambozensiroop

1 pakje vanillesuiker

Voor het glazuur:

80 gram chips

80 ml chocoladelikeur

1 eetlepel honing

verse frambozen, voor garnering

Zie ook:

Hoe maak je chocolade-frambozencake?

Klop de eiwitten stijf, voeg alle suiker en rum-essence toe en ga door tot je een stevig schuim krijgt. Voeg de eidooiers, de gesmolten en afgekoelde boter en vervolgens de bloem toe. Bekleed de bodem van een cakevorm met verwijderbare randen, waarin je een lepel met een punt van de compositie legt en deze in een gelijkmatige laag verdeelt.

Zet de pan vijf minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het vel voorzichtig en ga ermee verder met de rest van de compositie. Plaats vellen papier tussen de vellen om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

Voor de custard: klop de eieren met de suiker en het zout in een dubbele ketel, onder voortdurend roeren, tot ze ingedikt zijn. Opzij zetten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Smelt de chocolade en voeg deze toe aan het eimengsel. Meng de boter op kamertemperatuur tot het volume toeneemt, voeg vervolgens de cacao toe en homogeniseer. Voeg de boter toe aan het chocolademengsel en meng. Zowel de boter als de chocolade moeten op kamertemperatuur zijn.

Laat de vellen over elkaar liggen en doe er room tussen. Meng poedersuiker met mascarpone, vanillesuiker. Klop apart de slagroom voor de slagroom en verwerk deze in de room. Bestrijk de taart met deze crème en zet hem in de koelkast.

Voor het glazuur combineer je alle ingrediënten en smelt je ze in een stoombad. Versier de taart, laat hem langs de randen naar beneden druppelen en zet de taart terug in de koelkast. Versier de taart bij het serveren met verse frambozen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses