Chia- en vanillepudding voor het weekendontbijt

Pudim de chia e baunilha para o café da manhã do final de semana Tips voor het kweken van bloemen

Chiazaden kunnen een heel gezond element zijn als we ze opnemen in onze ontbijtproducten. Het kan echter ook deel uitmaken van heerlijke gerechten zoals de chia- en vanillepudding die we je hier leren bereiden, een verfrissend en best lekker dessert dat ook verschillende gezonde eigenschappen en voordelen voor je lichaam zal bieden. Blijf lezen om de .

Chia zit vol gezonde elementen waar we gemakkelijk van kunnen profiteren als we het consumeren. Zo is het een uitstekende bron van voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, B-vitamines en diverse mineralen zoals calcium en ijzer. Het kan je helpen de spijsverteringsprocessen te reguleren of het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en alsof dat nog niet genoeg is, kan het je ’s ochtends voldoende energie geven.

Zoals je ziet is het een goed idee om gerechten met chia te bereiden. Dit zaadje heeft een gelatineuze laag die het een speciale textuur geeft, maar om het te activeren moeten we het eerst 15 minuten in de vochtigheid laten rusten. Daarom duurt de bereiding van onze pudding een paar uur. Voor het beste resultaat raden we aan de chia te hydrateren met melk en deze een hele dag te laten rusten.

Chia en vanillepudding voor weekendontbijt:

Ingrediënten:

  • 1 kopje melk
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel vanille-essence
  • 1 banaan of aardbeien
  • 1/4 kopje walnoten
  • Hazelnootcrème (optioneel)

Voorbereiding:

  1. Meng melk met honing en vanille.
  2. Voeg de chia toe en laat 15 tot 30 minuten rusten.
  3. Snijd de banaan in plakjes, hak de noten fijn en zet opzij.
  4. Doe een deel van de chiapuree in een bakje.
  5. Voeg wat plakjes banaan en noten toe.
  6. Voeg nog meer chia toe en maak het af met banaan, hazelnootcrème en walnoten.
Princess Roses