Ben je op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje om te delen met vrienden of om tussen de maaltijden door te genieten? Het maken van caloriearme mandarijngummies is de perfecte oplossing!
Dit is niet alleen leuk om te bereiden, het biedt ook een verfrissende en heerlijke twist. Blijf lezen en ontdek hoe je deze mandarijngummies maakt in een eenvoudige en praktische stap-voor-stap handleiding.
- Caloriearme mandarijngummies
- Ingrediënten
- Voor coating
- Bereiding van mandarijngummies
- 1. Bereid het mandarijnensap voor
- 2. Meng de gelatine
- 3. Verwarm het sap
- 4. Los de gelatine op
- 5. Voeg de zoetstof toe
- 6. Giet in mallen
- 7. In de koelkast bewaren
- Voorbereiding van de coating
- 1. Meng de ingrediënten
- Monteer de mandarijngummies
- 1. Ontvorm de Gummies
- 2. Bedek met glazuur
- 3. Opslaan
Caloriearme mandarijngummies
Ingrediënten
- 1 kopje natuurlijk mandarijnsap (je kunt verse mandarijn gebruiken)
- 3 eetlepels niet-gearomatiseerde gelatine
- 1-2 eetlepels caloriearme zoetstof (zoals stevia of sucralose) naar smaak
- 1 theelepel mandarijnenessence (optioneel, om de smaak te intensiveren)
Voor coating
- 1-2 eetlepels caloriearme zoetstof (zoals stevia of sucralose) naar smaak
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel citroensap (optioneel, voor een extra vleugje smaak)
Bereiding van mandarijngummies
1. Bereid het mandarijnensap voor
Als u verse mandarijnen gebruikt, knijp er dan voldoende sap uit om een kopje te maken. Zeef het sap om het vruchtvlees en de zaden te verwijderen.
2. Meng de gelatine
Giet in een kleine kom 1/4 kopje mandarijnsap. Strooi de niet-gearomatiseerde gelatine over het sap en laat het ongeveer 5 minuten hydrateren.
3. Verwarm het sap
Verwarm het resterende mandarijnensap in een kleine pan op middelhoog vuur, zonder het te laten koken.
4. Los de gelatine op
Voeg het gehydrateerde gelatinemengsel toe aan het hete sap en roer tot het volledig is opgelost. Haal van het vuur.
5. Voeg de zoetstof toe
Voeg de calorievrije zoetstof en de mandarijnessence (indien gebruikt) toe aan het hete sap. Roer goed zodat alles gemengd is.
6. Giet in mallen
Giet het mengsel in siliconenvormpjes of een licht ingevette bakplaat. Als je een bakplaat gebruikt, snijd de gummies dan in blokjes nadat ze zijn gestold.
7. In de koelkast bewaren
Plaats de vormpjes minimaal 2 tot 3 uur in de koelkast of totdat de gummies stevig zijn.
Voorbereiding van de coating
1. Meng de ingrediënten
Meng de calorievrije zoetstof en het zout in een kleine kom. Voeg indien gewenst citroensap toe voor een extra smaakkick.
Monteer de mandarijngummies
1. Ontvorm de Gummies
Haal de gummies uit de koelkast en haal ze voorzichtig uit de vorm.
2. Bedek met glazuur
Doe de gummies in een grote kom. Strooi het zoetstofmengsel over de gummies en roer goed zodat ze allemaal gelijkmatig bedekt zijn.
3. Opslaan
Bewaar gummies in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Ze blijven ongeveer een week vers.