Als je van koekjes houdt, zul je zeker dol zijn op deze cake waarin je de klassieke honingvellen vervangt door laagjes koekjes met daartussen gekarameliseerde suikercrème.
Heeft u meestal moeite met taarten en taarten waarbij bakken betrokken is? Wij stellen u voor. Voor deze cake plaats je lagen koekjes in plaats van vellen deeg of bovenkant. Je hoeft de crème alleen maar te bereiden, op laag vuur van het fornuis. Binnen 30 minuten zou alles klaar moeten zijn. Je moet het dessert alleen een beetje koud laten, zodat de lagen beter hechten.
Ingrediënten voor een dienblad
350 ml room voor de slagroom
125 g suiker
50 gram ong
1 pakje vanillesuiker
500 gram koekjes
500 gram mascarpone
100 g koekjes, ter decoratie
fijngehakte walnoten
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Klop 200 gram koude room op. Karameliseer de suiker, haal van het vuur en voeg de koude boter toe.
Voeg nadat de boter is gesmolten de vanillesuiker toe en de resterende 150 ml slagroom voor de slagroom. Zet dit mengsel ongeveer 15 minuten op laag vuur, gedurende welke tijd je voortdurend mengt. Laat afkoelen.
Meng de mascarpone apart met het gekarameliseerde suikermengsel en voeg geleidelijk de room toe.
Bekleed een rechthoekige bakplaat met bakpapier. Leg een laag koekjes op de bodem en bestrijk ze met een laagje crème.
Zie ook:
Doe hetzelfde totdat je geen ingrediënten meer hebt, zorg ervoor dat de laatste crème is. Strooi een laag gemalen koekjes en gehakte walnoten.
FOTO: Shutterstock