Een simpel tussendoortje of een bijzonder bijgerecht, deze knoflookbroodjes hebben een bijzondere uitstraling en zullen iedereen in huis verrassen.
In tegenstelling tot lookbrood, dat soms wat vochtig kan zijn, zijn deze lookbroodjes licht knapperig van buiten en zacht van binnen. Een royale laag boter-knoflookmengsel bedekt deze gelijkmatig en geeft ze een speciale smaak. Als je van warme gerechten houdt, voeg dan hete pepers toe.
Ingrediënten voor drie porties
Voor de broden:
320 ml warm water
7 g gist
20 g suiker
45 gram ong
1 snufje zout
450 g bloem
Voor de saus:
70 gram ong
1 snufje zout
3 teentjes knoflook
Meng Italiaanse kruiden
Zie ook:
Methode van voorbereiden
Combineer het warme water met de gist en de suiker en laat de gist vijf minuten actief worden. Voeg de gesmolten boter, het zout en de helft van de bloem toe. Kneed tot een gladde massa, voeg dan de rest van de bloem toe en blijf kneden totdat het deeg niet meer aan je vingers plakt. Hij is klaar als je erop drukt en hij keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Bestrijk het met een beetje olie, bedek het met een schone handdoek en laat het op kamertemperatuur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
Vorm het deeg tot een stokbrood, dat je in stukken van ongeveer twee centimeter dik snijdt. Je rekt elk stuk uit totdat je het de vorm geeft van een dikker touw, dat je knoopt.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Leg elk brood in de bakvorm, met ruimte ertussen, en laat het ongeveer een half uur rijzen.
Maak ondertussen de teentjes knoflook schoon, plet ze en meng ze met gesmolten boter, zout en een mix van Italiaanse kruiden, naar smaak. Besmeer de broden met de knoflooksaus en plaats ze in de oven, op 200 °C, gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze bruin worden.
FOTO: Shutterstock