Brandnetelsoep met kip. Het verdrijft vermoeidheid en versterkt het immuunsysteem

Brandnetelsoep met kip.  Het verdrijft vermoeidheid en versterkt het immuunsysteem Tips voor het kweken van bloemen

Weet je niet meer wat je moet koken? Wat dacht je van een brandnetelsoep met kip en tuinbonen? Als u aan het vasten bent, kunt u gevogelte uitsluiten van het recept.

In het voorjaar heb je een dieet met seizoensgroenten nodig. Onder hen zijn brandnetels, die rijk zijn aan vitamine K, C, A en B2, calcium, ijzer en magnesium. Ze hebben een vitaminiserende, stimulerende rol, bestrijden vermoeidheid, versterken het immuunsysteem, hebben ontstekingsremmende eigenschappen, helpen het lichaam te ontgiften en hebben gunstige eigenschappen voor de gezondheid van ogen en huid. Een portie brandnetels van 100 g voorziet het lichaam van ongeveer 1,7 mg ijzer, d.w.z. 23% van de aanbevolen dagelijkse dosis voor mannen en 13% van de aanbevolen dosis voor vrouwen. Wanneer u besluit een gerecht met brandnetels te bereiden, moet u ze zorgvuldig kiezen, de dikkere staarten verwijderen en ze goed wassen. Eenmaal gewassen, zou het goed zijn om ze fijn te hakken voordat je ze aan het voedsel toevoegt of verbrandt, en ze vervolgens in stukjes hakt.

Ingrediënten voor vier porties

1 kipfilet

300 g brandnetels

200 gr

1 ui

1 wortel

250 ml rauwe borsjt

50 g fidea

hoog

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Breng de bonen aan de kook, giet het water weg en kook ze opnieuw in gezouten water.

Als het zacht begint te worden, voeg je de gesnipperde ui en wortel toe, samen met de in blokjes gesneden kipfilet. Breng op smaak met zout en laat het koken tot het vlees zacht is.

Zie ook:

Voeg goed gewassen en gehakte brandnetels, rauwe, verwarmde borsjt en noedels toe. Dek af en laat nog een kwartier koken.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses