Boerenkool, een onmisbare groente in je dieet: ontdek alle voordelen

Tips voor het kweken van bloemen

Een concentraat van welzijn dat maar weinigen goed benutten, je zou boerenkool veel vaker moeten eten, vooral in deze periode

Eet elke dag fruit en groenten Het is een van de methoden die door elke arts het meest wordt aanbevolen om ons welzijn te bevorderen, vooral door seizoensproducten op tafel te brengen die de natuur ons in bepaalde periodes vaak niet toevallig ter beschikking stelt. In dit scenario boerenkool is een van de hoofdrolspelers bij het promoten onze gezondheid, ook al is de consumptie ervan nog niet zo geworteld als zou moeten.

Dit groente met een intens groene kleur en een gegolfde textuur Op het eerste gezicht lijkt het misschien een voedingsmiddel van marginaal belang, maar sommige onderzoeken hebben het tegenovergestelde aangetoond. We zouden zelfs kunnen beweren dat de cgekrulde knoflook zou veel andere voedingsmiddelen die als rijk worden beschouwd, zoals vlees en melk, waardig kunnen vervangen. een factor die we in ons voordeel kunnen gebruiken, vooral nu de winter in zicht is.

Een weinig gewaardeerde groene schat: Boerenkool zal je verrassen met zijn voedingswaarde

Vooral tijdens periodes van verandering van seizoen zoals de huidige, en daarom moeten vitamines en mineralen consistenter worden ingenomen. In deze context is boerenkool een waardige seizoensbondgenootin staat wonderen te verrichten en onze gezondheid te bevorderen zoals weinig andere groenten.

Wanneer gevallen van ijzertekortEen van de bekendste bondgenoten is bijvoorbeeld de rood vleesmaar ook deze groente kan zijn zegje doen door rood vlees inhoudelijk uit te dagen ijzer, maar niet alleen. Net als ijzer in vlees is ook calcium in melk een onoplosbare verbinding, maar ook in dit geval boerenkool weet zijn zegje te doen dankzij de grote hoeveelheden van dit mineraal die hij in zich heeft.

Boerenkool: de wonderbaarlijke eigenschappen van deze groente

Een soort supervoedzaam voedsel dat het voordeel heeft dat het ook een betere opname in ons lichaam biedt, en ook een belangrijke bijdrage levert aan Vitamine K, B6, A en C en mineralen zoals kalium, magnesium, koper en mangaan. Al deze elementen zijn zeer nuttig voor het versterken van ons lichaam, vooral onze immuunafweer, die bijzonder onder druk staat door de temperatuurverandering waaraan we in deze periode worden blootgesteld.

Zelfs wat betreft strijd tegen vrije radicalengemaakt vanwege de talrijke antioxidanten die in kool aanwezig zijn, en voor de spijsvertering verbeterenDankzij het hoge vezelgehalte behoort deze groente tot de koningen van tafel. Er is dus niet één reden waarom we het niet zouden moeten eten, maar er zijn tientallen redenen waarom we het wel zouden moeten eten.

Wanneer we geconfronteerd worden met een boerenkoolVanaf nu is het goed om er met andere ogen naar te kijken. Deze voeding is niet alleen lekker, maar kan ook onze gezondheid op 360 graden bevorderen zoals weinig anderen dat kunnen. Of het nu rauw wordt gegeten in salades, gekookt in minestronesoepen of op andere smakelijke manieren wordt bereid, het gaat erom dat we de volgende keer dat we langs de groente- en fruitkraam passeren, even de tijd nemen om de onze te kiezen.

Princess Roses