Blaas uw droge Christuskroon nieuw leven in met de beste meststof met KALIUM voor potplanten

Tips voor het kweken van bloemen

De, ook wel bekend als Gierst Euphorbia is een van de vetplanten favoriet om huizen te versieren en hoewel het gemakkelijk te verzorgen is, is het niet gevrijwaard van uitdroging. Als je er een hebt Gedroogde Christuskroon en je wilt het opnieuw beleven en het in de lente zien ontploffen met bloemen, dan heb je iets om te proberen de beste meststof met KALIUM voor potplanten. Wij leggen stap voor stap uit hoe je het klaarmaakt.

Wat is de beste meststof voor de Kroon van Christus?

De beste meststof voor de Christuskroon kan thuis worden bereid en is rijk aan voedingsstoffen zoals kalium, fosfor en stikstof. Kalium helpt de wortels te versterken, stikstof helpt de bladgroei te bevorderen en fosfor helpt de bloei te bevorderen. Om de beste kaliummeststof voor Moses’ Cradle te bereiden, heb je daarom alleen goedkope en gemakkelijk verkrijgbare keukeningrediënten nodig: haver en chiazaden.

Chiazaden zonder natuurlijke kaliumbron om de gedroogde Christuskroon te doen herleven | Pexels

Waarom haver en chia gebruiken, zodat je Christuskroon in de lente ontploft van bloemen?

Wilt u uw Kroon van Christus nieuw leven inblazen? Als je wilt dat je vetplant dit voorjaar weer tot leven komt en bloeit, wil je misschien een krachtige plant gebruiken gemaakt van haver en chiazaden.

Havermout is een zeer voedzaam keukeningrediënt voor mensen, maar ook voor planten, omdat het essentiële voedingsstoffen bevat zoals kalium, fosfor, zink en magnesium. Terwijl chiazaden een natuurlijke bron zijn van fosfor, kalium, calcium, ijzer en magnesium. vitamines, eiwitten en het hormoon auxine. Het is een soort plantenhormoon dat de groei en ontwikkeling van de plant bevordert.

Stappen om de beste kaliummeststof voor Corona de Cristo te bereiden

Doe 1 liter regenwater of gedechloreerd water in een plastic fles en laat deze in de zon staan ​​totdat deze warm aanvoelt. Voeg 2 handenvol havermout toe en roer krachtig.

Haver bevat fosfor, kalium en magnesium voor potplanten | YouTube

Om vervolgens de beste meststof te maken om een ​​gedroogde Christuskroon nieuw leven in te blazen, moet je 100 gram chiazaad toevoegen. Sluit de fles en roer krachtig.

Om het auxinehormoon te verkrijgen dat uw potplanten zal doen herleven, hoeft u uw gesloten fles slechts 72 uur op een donkere plaats te zetten. Op dit moment zal het chiazaad beginnen te ontkiemen en dit belangrijke hormoon vrijgeven dat uw planten helpt.

Na 72 uur maal je het mengsel fijn in de blender en doe je het in een kan van 8 liter water en voeg je 7 liter kraanwater toe. Klaar! Je kunt je vetplant nu één keer per week water geven.

Gebruik haver en chia om de beste kaliummeststof voor potplanten te maken | YouTube

Aanbevelingen:

  • Roer tussen elke gietbeurt de grond door, zodat de resten van het zaad en de haver in de grond worden opgenomen en de plant de voedingsstoffen kan opnemen.
  • Geef andere meststoffen aan de planten. Het is belangrijk om uw planten te voorzien van een verscheidenheid aan voedingsstoffen, zodat ze kunnen groeien en bloeien.

Nu je dit weet is het simpel tuiniertipprobeer dit krachtige meststof met kalium gemaakt met haver en chia en jou maken Kroon van Christus ontploft met bloemen, in de lente.

Princess Roses