Bijna elke tuinman maakt deze fout bij het kweken van komkommers

Tips voor het kweken van bloemen

Ga jij dit seizoen komkommers kweken? Een rijke oogst wordt niet alleen verzekerd door geschikte omstandigheden, maar ook door een goede verzorging van de plant zelf.

Als je je oogst maximaal wilt vergroten, knip dan onnodige bladeren van komkommers af, die onnodig hun kracht en voedingsstoffen wegnemen, en ze worden vaak aangevallen door ongewenste ziekten, schimmels en rotting.

Bron: Youtube

Komkommers snijden

De droom van iedere teler is altijd een hoge opbrengst aan gekweekte groenten. En bij komkommers kan dit worden verhoogd door de bladeren regelmatig en correct te snijden. Dit gaat niet alleen om preventie, maar het zal ook bijdragen aan een goede en gezonde groei van de hele plant.

Je zult niet alleen de komkommers vormen, maar je zult ook fruit van veel betere kwaliteit en in grotere hoeveelheden oogsten. Zodra de groei ongecontroleerd is, worden onvruchtbare mannelijke bloemen gevormd en begint de plant onnodig te vertakken en dikker te worden. Helaas verliest hij dan het nodige licht en voldoende lucht. Als gevolg hiervan wordt de komkommer verzwakt en vatbaarder voor ziekten die hem kunnen vernietigen.

Wanneer precies te beginnen

Zodra de nieuwe komkommerzaailingen voldoende volgroeid zijn en minimaal acht echte bladeren aan de hoofdstam hebben, is het tijd om ze te snoeien.

Hoe vaak en wanneer is het beste

Snoei regelmatig gedurende het groeiseizoen, minimaal één keer per week. Het meest geschikte deel van de dag is de vroege ochtend en de luchttemperatuur voor deze behandeling mag niet onder de 20 °С komen.

Wat alles verwijderen

Als je wilt dat de komkommer niet dikker wordt, verwijder dan niet alleen de nieuwe zijscheuten die nog groeien, maar ook de droge onderste bladeren. Via hun beschadigde delen kunnen ziekteverwekkende ziektekiemen heel gemakkelijk in de plant terechtkomen. Verwijder altijd bladeren die de grond raken. Het is niet voldoende om er alleen maar delen van af te snijden, maar je moet ze altijd in hun geheel verwijderen, inclusief de stengel.

Breek de bladeren niet af

Verwijder nooit ongewenste bladeren door ze af te breken. Gebruik altijd een scherpe, gesteriliseerde snoeischaar die voor gebruik 5 tot 10 minuten in water wordt gekookt.

Laat de wonden genezen

Geef nooit water op de dag dat u de bladeren afsnijdt. De komkommerplanten hebben dus de tijd om te regenereren en de verse wond te genezen. Hierdoor voorkom je mogelijke vervelende infecties.

gerelateerde artikelen

www.bhg.com, www.farm-cs.desiguspro.com, www.zahradnickakucharka.cz

Princess Roses