Bietensalade met mierikswortel, het perfecte bijgerecht bij steak

Bietensalade met mierikswortel, het perfecte bijgerecht bij steak Tips voor het kweken van bloemen

Wanneer u een biefstuk bereidt en deze wilt begeleiden met een lichtere, voedzame salade, overweeg dan een bietensalade met mierikswortel!

Rode biet geeft deze salade een unieke smaak. Het heeft anti-anemische eigenschappen, verlaagt de bloeddruk en het slechte cholesterol. Het bevat ook weinig natrium, waardoor het wordt aanbevolen voor dagelijkse consumptie. Wen er maar aan om elke dag rode biet te eten. Het is een van de beste gewoonten voor je gezondheid. Het heeft een positief effect op de slagaders en voorkomt vernauwing ervan. Als het drie opeenvolgende dagen wordt geconsumeerd, verlaagt het de bloeddruk.

Aan de andere kant bevat mierikswortelwortel veel vitamine C, nuttig voor de bloedsomloop en het immuunsysteem. Het bevat ook mineralen zoals ijzer, kalium, calcium en magnesium. De scherpe geur en de scherpe smaak van de wortel zijn te wijten aan verschillende chemische verbindingen, waaronder de zogenaamde glucosinolaten. Dit laatste bleek een reëel fenomeen in de strijd tegen schadelijke bacteriën en was vele malen effectiever dan de meest geavanceerde synthetische antibiotica.

Ingrediënten voor drie porties

1 kg rode biet

100 g hran

40 g suiker

50 ml o.et

10 g grof zout

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Was en schil de bieten, plaats ze in een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze tot een vork er gemakkelijk in gaat. Rasp ze samen met de schoongemaakte mierikswortel.

Zie ook:

Meng de azijn apart met de suiker en het zout en homogeniseer, giet ze vervolgens over de bieten en meng. Doe het in gesteriliseerde potten en bewaar het in de koelkast tot het serveren.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses