Bewaar dille en alle kruiden zo en ze blijven het hele jaar vers: Briljant!

Tips voor het kweken van bloemen

Verse dille is erg smakelijk en aromatisch.

Hoewel het het hele jaar door in de winkels verkrijgbaar is, het is aan het einde van de lente en de zomer dat het de grootste kracht en smaak heeft.

In de zomer verwelkt hij snel, dus je moet weten hoe je hem op de juiste manier bewaart.

Het portaal adviseerde hoe u dille voor de winter bewaart om de volle smaak te behouden.

Zonder verse aromatische dille is het moeilijk om niet alleen ingelegde komkommers voor te stellen, maar ook andere favoriete gerechten.

Dankzij hem krijgen ze alle maaltijden specifieke geur en smaak.

Verse dille verwelkt snel, vooral bij warm weer.

Gebruik onze methode en verleng de levensduur – tot wel een jaar.

Je mag het houden smaak en geur.

Dille bewaren in de koelkast

Dille wordt meestal in de koelkast bewaard, maar je kunt het ook anders doen.

Hoe je dille ook bewaart, gebruik altijd intens groene dille.

Twijgen en stengels mogen niet vergeeld of verdord zijn.

Dergelijke dille zal zelfs in uw koelkast niet lang meegaan.

Als u na aankoop de bundel binnen 2-3 dagen wilt gebruiken, doe het in een glas of pot met koud water.

Voordat u het toevoegt, schilt u de dilleblaadjes en snijdt u ze lichtjes af – alleen de “kale” stengels mogen in het water worden ondergedompeld.

Dit voorkomt dat de dille bederft.

Je kunt het kruid ook gebruiken wikkel het in een papieren handdoek en plaats het in de koelkastzodat je hem binnen een paar dagen gebruikt.

De uiteinden moeten in een met water bevochtigde handdoek worden gewikkeld, de rest van de handdoek moet droog blijven.

Hoe dille bewaren voor de winter?

Bereid het groene zout voor

Als je de smaak van zomerdille langer wilt behouden (zelfs gedurende de hele winter, wanneer dille niet zo’n sterke smaak heeft), bereid dan dille zout.

Het zouten van producten, vooral vlees, is een heel oude manier om voedsel te conserveren.

Gebruik oude volkswijsheid.

Hoe bewaar je dille op deze manier?

Je hebt een kleine container nodig die schoon en droog is.

Dille wassen, goed drogen en fijnhakken (samen met de stelen zijn ze ook vol van smaak).

Giet eerst ca 5 mm dikke laag zout.

Stapel vervolgens een laag dille en druk zachtjes met uw hand.

Bestrooi met nog een laagje zoutVoeg vervolgens dille toe en afwisselend aan de randen van het glas.

De bovenste laag moet zout zijn.

Hoe langer je de container bewaart, hoe sterker het zout in de dille zal doordringen.

Bewaar in de koelkast.

Waarvoor gebruik je dillezout?

Met dit zout kan dat proef niet alleen aardappelen (o.a. puree), maar ook andere gerechten waarbij de smaak van dille nodig is.

Als je in de winter de dillesoep mist en deze bereidt met verse winterdille, versterk je de smaak.

Dille zout het verbetert de smaak van roomsausen voor vlees- of taartvullingen.

Je kunt ook maken gearomatiseerde boter.

Het is ook geschikt voor het op smaak brengen van zelfgebakken broodbeleg.

Ook gewoon op warm, zelfgebakken brood met boter smaakt het heerlijk.

Bij gebruik van dillezout verminder de hoeveelheid gewoon zout in het recept.

Eet smakelijk!

Princess Roses