Bestrooi de grond met een snufje van dit ingrediënt: De tomaten worden zoeter en sappiger

Tips voor het kweken van bloemen

Er is niets lekkerder dan vers geplukte tomaten uit eigen tuin. Ze smaken het lekkerst en hebben een letterlijk bedwelmend aroma. Als je echter wilt dat ze vol sap zitten en een aangenaam zoete smaak hebben, aarzel dan niet om bij het kweken gebruik te maken van de gunstige effecten van zuiveringszout.

Bron: Youtube

Natriumcarbonaat

Naast de overvloedige toepassingen zal het universele witte poeder u ook uitstekend van dienst zijn bij het kweken van veel gewassen. Het is een veelzijdige hulp in de tuin. Voor alle planten is zuiveringszout niet alleen onschadelijk, maar het creëert ook veel betere omstandigheden waarin ze kunnen groeien en vruchten kunnen ontwikkelen. Je kunt het zowel gebruiken bij de verzorging van volwassen planten als zaailingen.

Zoetere tomaten

Wil je de situatie vermijden waarin je zure tomaten gaat oogsten? Bestrooi het bed met zuiveringszout. Deze truc was al populair bij onze grootmoeders. Het geheim schuilt in de chemische reactie. Breng het poeder alleen aan op de grond rond de planten.

Zuiveringszout, of natriumbicarbonaat, is een zeer alkalische stof, waardoor het de zuurgraad van de bodem onderdrukt en een betere opname van voedingsstoffen bevordert. De optimale pH van de grond is 6,5 en tomaten hebben een pH van de grond nodig van 5,5 tot 7. Hierdoor zijn tomaten perfect zoet.

Bescherming tegen ziekten en plagen

Een andere uitstekende eigenschap van zuiveringszout is de bescherming van tomaten tegen ongewenste plagen en ziekten. Op deze manier vermijd je niet alleen het vergelen van de bladeren, maar ook onaangename schimmels en rot die de planten kunnen vernietigen. Tomatenvruchten hebben niet alleen een aangename smaak, maar ook een prachtig felrode tint.

Zuiveringszout in de vorm van dressing

Je kunt het witte poeder met waardevolle effecten ook gebruiken in de vorm van een voedzame dressing. Meng baking soda met heet water, voor 2 eetlepels baking soda heb je 10 liter heet water nodig.

Roer het mengsel voorzichtig door en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Als je de planten water geeft met te warm water, kun je ze doden.

Hoe de oplossing toe te passen

Geef elke plant ’s ochtends of ’s avonds ongeveer een halve liter van dit universele middel, bij voorkeur bij droog weer. Herhaal de procedure één keer per maand.

Een extra bonus

Het gebruik van baking soda heeft nog een belangrijk voordeel bij het telen van tomaten. De struiken zullen vrij lang vrucht dragen, tot halverwege de herfst.

gerelateerde artikelen

www.tastingtable.com, www.magazindoma.cz

Princess Roses