Bereid in slechts 15 minuten een heerlijke sinaasappelcrème

Prepare um delicioso creme de laranja em apenas 15 minutos Tips voor het kweken van bloemen

Sinaasappelcrème is een heerlijk klassiek dessert uit Spanje en enkele Latijns-Amerikaanse landen, gemaakt met volle melk, eierdooiers, suiker en op smaak gebracht met vanille- of citroenessence. Het heeft een enigszins dikke consistentie en de nodige smaak om van te genieten en te delen met degenen van wie je houdt.

Als je echter zonder eieren wilt genieten van deze heerlijke combinatie van smaken, is er gelukkig een andere manier om het een consistentie te geven die sterk lijkt op het origineel, waardoor het er niet eens op lijkt dat dit eiwit is uitgesloten van de lijst met ingrediënten.

Ontdek het eenvoudige recept om in slechts 15 minuten en zonder eieren een heerlijke sinaasappelcrème te bereiden, om te delen met je dierbaren op momenten van verlangen, na het nuttigen van een heerlijke maaltijd en als je maag alleen nog ruimte heeft voor die zoete hap.

Bereid in slechts 15 minuten een heerlijke sinaasappelcrème

Ingrediënten:

  • 3 sinaasappels
  • 1 ½ liter volle melk
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels vanille-essence
  • 1 ½ kopje suiker
  • ¼ kopje maizena

Voorbereiding:

  1. Begin met het wassen van de sinaasappels, snij ze doormidden en gebruik een sapcentrifuge of extraheer het sap handmatig en zet opzij. Eventueel kunt u de schil ook raspen met behulp van een aardappel- of kaasschiller om smaak aan de bereiding toe te voegen.
  2. Voeg in een pan met dikke bodem de melk, kaneel en vanille-essence toe. Kook een paar minuten en roer af en toe om te voorkomen dat de bereiding gaat plakken. Haal van het vuur en laat rusten.
  3. Voeg vervolgens de suiker samen met het maizena toe en meng goed. Kook op laag vuur zonder te koken, onder voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen.
  4. Voeg als laatste het vers geperste sap en de verse sinaasappelschil toe om de bereiding op smaak te brengen. Kook gedurende 10 minuten, onder voortdurend roeren, tot het een enigszins dikke consistentie heeft bereikt. Zet het vuur uit en laat het afkoelen tot het op kamertemperatuur is.
  5. Giet het preparaat in kleine individuele vormpjes en zet het, als het is afgekoeld, in de koelkast zodat het consistentie krijgt. Versier vervolgens met kaneelpoeder en geniet van een heerlijke sinaasappelcrème.


Princess Roses