Vind jij het ingewikkeld om auberginezacusca te bereiden en denk je niet dat je die smaak zoals bij je moeder of oma thuis kunt krijgen? Wij bieden u een recept dat precies kan zijn wat u zoekt!
Zelfgemaakte conserven hebben het voordeel dat je ze naar eigen smaak kunt kruiden. Je weet zeker wat je erin stopt, ze zijn gezonder en hebben een andere smaak. Als je je de winter niet kunt voorstellen zonder couscous in je voorraadkast, stellen wij een recept voor auberginecouscous voor, vooral als je aubergine niet te vaak eet in de vorm van salades of in andere gerechten.
Aubergines worden beschouwd als een goede bron van vezels, noodzakelijk om de cardiovasculaire gezondheid te behouden, en bevatten 8% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Ze helpen de spijsvertering te verbeteren en gewicht te verliezen. Aubergine dekt ook een deel van uw vitaminebehoeften, vooral B1, B3, B6, die uiterst belangrijk zijn voor het behoud van de gezondheid van het zenuwstelsel, maar ook voor de energieproductie en het hormonale evenwicht.
Ingrediënten voor zes tot acht potten
4 kg aubergine
2 kg peper
500 g ui
1 l is afkomstig van
300 ml olie
hoog
pijper
laurierblaadjes
Zie ook:
Hoe aubergineworst te maken
Was de aubergine en paprika’s, kook ze, schil ze en verwijder zoveel mogelijk zaadjes. Giet de groenten af, snij de aubergine in stukken en doe de paprika’s door de molen.
Verhit de olie en fruit de gesnipperde uien tot ze glazig worden. Voeg dan de aubergine, paprika en tomatensaus toe.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:
Breng op smaak met peper en zout, voeg de laurierblaadjes toe en laat het geheel onder voortdurend roeren op laag vuur koken. Het is klaar als de olie naar de oppervlakte komt.
Doe de zacusca in gesteriliseerde potten, die je in dekens gewikkeld bewaart, totdat ze volledig zijn afgekoeld.
FOTO: Shutterstock