Aromatisch dessert, met griesmeel. Revani met pistachenoten

Aromatisch dessert, met griesmeel. Revani met pistachenoten Tips voor het kweken van bloemen

Revani is een klassiek griesmeeldessert, licht en heerlijk. Deze Turkse cake, rijk aan siroop, is populair in het Midden-Oosten en de Middellandse Zee.

Deze klassieke, stroperige cake is populair in Turkije, Griekenland, Jemen en Egypte. Elk van deze landen heeft zijn eigen variant, zoals de Griekse, waar kokosnoot aan het deeg wordt toegevoegd. Revani verschilt van basbousa, waar ook griesmeel in zit, omdat er eieren in zitten (basbousa heeft geen eieren of bloem).

Deze cake is gedrenkt in een citroen- of sinaasappelsapsiroop. Net als baklava wordt de koude siroop over de warme cake gegoten, waardoor deze een zachte en zoete textuur krijgt.

Ingrediënten voor twee bakjes

400 g yoghurt

6 eieren

400 g griesmeel

400 ml olie

400 g suiker

240 g bloem

2 zakjes bakpoeder

2 zakjes vanillesuiker

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Voor de siroop:

900 ml water

500 g suiker

het sap van 1 citroen

grond, ter decoratie

kokosvlokken, voor garnering

Bereidingswijze

Voor de siroop meng je alle ingrediënten en zet je ze op een laag vuur. Nadat het kookt, laat je het nog tien minuten staan. Zet opzij.

Meng de eieren met de suiker tot de suiker smelt. Voeg de olie, yoghurt toe en homogeniseer. Voeg griesmeel, bloem, bakpoeder en vanillesuiker één voor één toe.

Zie ook:

Bekleed twee bakplaten en breng op elk de helft van de compositie over. Zet ze waterpas en zet ze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze op het laatst een beetje afkoelen, snij ze vervolgens in stukken en voeg de afgekoelde siroop toe.

Je laat ze in de siroop zitten terwijl deze afkoelt. Serveer de taart na ongeveer twee uur, met gemalen pistachenoten en kokosvlokken.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses