Antistressdessert met peren, bosbessen en walnoten. Het houdt ook je hart gezond

Antistressdessert met peren, bosbessen en walnoten.  Het houdt ook je hart gezond Tips voor het kweken van bloemen

Dit dessert heeft zeven basisingrediënten en is helemaal niet moeilijk om te maken. Bereid het voor als tussendoortje gedurende de dag of voor het schoolpakket van het kind!

Midden in de lente neemt de consumptie van groenten flink toe, maar wat kies je? Tot het verschijnen van seizoensfruit, zoals aardbeien of kersen, zijn bosbessen een van de lekkerste en gezondste opties. Bosbessen hebben wonderbaarlijke effecten op het lichaam als je ze regelmatig eet en kunnen je helpen een paar extra kilo’s kwijt te raken. Ze bevatten tannines, die de hechting van bacteriën aan de wanden van de urinewegen remmen en je beschermen tegen urineweginfecties, en antioxidanten zoals anthocyanine die het niveau van vrije radicalen verminderen, waardoor het risico op hartziekten wordt verminderd.

De combinatie van blauwe bessen met peren en walnoten in een dessert is perfect, vooral omdat deze ingrediënten gezond zijn. De gezondheidsvoordelen van peren zijn ongeëvenaard. Deze vruchten bevatten ongeveer 11% van de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine C. Als u dus elke dag peren eet, wordt uw immuunsysteem versterkt en worden infecties vermeden. Peren zijn niet alleen een belangrijke bron van vitamine C, maar bevatten ook veel voedingsvezels. Een middelgrote peer heeft bijvoorbeeld ongeveer vijf gram vezels. Als je minimaal vijf peren per dag eet, krijgt je lichaam de mineralen en vitamines binnen die het nodig heeft om voedsel te verteren.

Zie ook:

Vergeet niet om noten toe te voegen aan dit dessert. Noten zijn belangrijke bronnen van omega-3-vetzuren, en deze goede vetten verbeteren de hersenfunctie, bestrijden stress en verminderen het risico op depressie. Voeg noten toe aan uw dieet als tussendoortje. Door dagelijks noten te consumeren stimuleer je bovendien de stofwisseling. Noten bevatten mineralen (mangaan, kalium, calcium, koper, ijzer, magnesium, zink en selenium) en omega-3-vetzuren. Al deze voedingsstoffen stimuleren de stofwisseling, waardoor je de vetophopingen kwijtraakt.

Ingrediënten voor acht porties

300 g bloem

150 g ong

2 eieren

125 g suiker

1 snufje zout

5-6 per

gemalen kaneel

50 g fijn

20 g walnoot

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Meng de gezeefde bloem met de zachte boter, eieren, zout en suiker. Meng en kneed tot je een elastisch deeg krijgt dat je twee uur in de koelkast bewaart. Je spreidt het uit tot een rond vel.

Bekleed een taartvorm waarin je het deeg legt en zorg ervoor dat je ook de randen bedekt. Je prikt erin met een vork.

Snijd de peren in plakjes zonder ze te schillen en bestrooi ze met kaneel.

Zet de vorm 20 minuten in de oven of tot de taart bruin is. Je serveert het met bosbessen en walnoten.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses