Ananas-ijs. 5 ingrediënten zijn genoeg!

Ananas-ijs.  5 ingrediënten zijn genoeg! Tips voor het kweken van bloemen

De zomer is de perfecte tijd om jezelf te trakteren op dit zelfgemaakte ananasijs. Dit recept is gemaakt met slechts een paar eenvoudige ingrediënten die de frisse ananassmaak benadrukken.

Ananasijs is ongelooflijk verfrissend en romig. Ananas is rijk aan vitamine A, K, calcium, fosfor en zink. Het levert je ook extra antioxidanten op, evenals bromelaïne, een spijsverteringsenzym dat spijsverteringsstoornissen voorkomt. Wist u dat het ook de symptomen van artritis helpt verlichten?

Je kunt zowel verse als ingeblikte ananas gebruiken. Als u een zomerfeest met het hele gezin heeft, kunt u dit van tevoren voorbereiden en is het klaar wanneer u het nodig heeft. Om een ​​interessante textuur toe te voegen, kun je ministukjes van . De romigheid van het ananasijs is ook afhankelijk van de room, daarom is het belangrijk om de room goed op te kloppen voor de room.

Ingrediënten voor acht porties

½ ananas

400 ml room voor de slagroom

250 ml melk

100 g suiker

3 eierdooiers

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe maak je ananasijs?

Snijd de ananas in blokjes en zet deze op middelhoog vuur, al roerend vaak, ongeveer zeven minuten, tot hij zacht wordt. Zo voorkom je de bittere smaak die ontstaat als je ananas met melk combineert. Voeg de room, melk, suiker toe en meng voortdurend.

Laat het mengsel het kookpunt bereiken. Terwijl het begint te koken, klop je de eidooiers zachtjes op en giet je langzaam de helft van het roommengsel erover, onder voortdurend roeren. Breng het mengsel vervolgens terug.

Zie ook:

Blijf al roerend op laag vuur koken. Zet het na ongeveer vijf minuten, vanaf het moment dat het dikker begint te worden, opzij.

Giet het mengsel in een grote kom en dek af met huishoudfolie zodat het de bovenkant raakt. Doe alles na het afkoelen in een ovenschotel, met deksel, die je minimaal vier uur in de vriezer laat staan.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses