Als je niet wilt dat de komkommers bitter worden, doe dan precies dit tijdens het planten

Tips voor het kweken van bloemen

Komkommer is een van de meest populaire groenten. En geen wonder. Het is caloriearm, sappig en licht zoet, waardoor het op grote schaal kan worden gebruikt. Komkommers zijn lekker op zichzelf, maar vallen ook op in salades, op sandwiches of als stijlvol bijgerecht.

Als je ze zelf wilt kweken, let dan op een paar kleine dingen die je “groene schatten” een beetje kunnen bederven. En waar gaat het over?

Stem in de Receptenpoll en win!

De traditionele lezersenquête is terug. Stem op uw favoriete bedrijf en wij doen mee aan een loting voor waardevolle prijzen.

Bron: Youtube

Brei en pluis

De ergste vijand van komkommers is hun bittere smaak. Dit komt door een stof genaamd cucurbitacine, die in bijna alle varianten van deze groente zit. Of (of hoeveel) het zich manifesteert, hangt af van uw zorgmethode.

Volgens ervaren telers heeft de komkommer vooral voldoende voedingsstoffen en vocht nodig voor zijn groei en ontwikkeling. Daarom moet u de “komkommertuin” van uw huis regelmatig wieden en al het ongedierte verwijderen dat de zaailingen van water afvoert.

Om ervoor te zorgen dat de wortels van de plant alle voordelen uit de grond kunnen halen, is het noodzakelijk om de grond van tijd tot tijd los te maken. Het is voldoende om alleen de bovenste laag te “graven” tot een diepte van ongeveer vijf centimeter.

Voedingsstoffen leveren

Zodra de komkommers beginnen te bloeien, moeten ze worden voorzien van stikstofmeststof. Idealiter in de vorm van dressing. Op het moment dat er vruchten op de zaailingen verschijnen, voegt u een meststof toe die stikstof, fosfor of calcium bevat.

Deze “triple” helpt de vruchten goed te rijpen en beschermt ze tegelijkertijd tegen plagen. Al deze mineralen kun je ook halen uit kippenzuurdesem, dat je relatief eenvoudig kunt bereiden. Verzamel de kippenpoep en giet deze halverwege in de emmer.

Vul hem vervolgens tot de rand met regenwater en zet hem op een zonnige plek. Laat het daar ongeveer tien dagen gisten. Houd er rekening mee dat vergistende mest stinkt, zet de emmer daarom zo ver mogelijk van huis. Verdun de afgewerkte kippenaugurk met water in een verhouding van 1:10 en gebruik het als topping voor komkommers. De frequentie hangt van u af, maar een wekelijks of maandelijks interval is geschikt.

Geef weinig maar vaak water

Bitterheid bij komkommers wordt ook veroorzaakt door onvoldoende dressing. Telers van deze groente weten heel goed dat het bed met komkommers regelmatig, maar voldoende water moet worden gegeven. Willekeurige gigantische doses water hebben de neiging meer kwaad dan goed te doen.

Het tijdstip van water geven is ook belangrijk. Ga er zeker niet rond de middag in, als de zon schijnt en de kans groot is dat het waterrantsoen verdampt. Bovendien kunnen waterspatten de zonnestralen aantrekken, waardoor de plant verbrandt. Over het algemeen wordt aanbevolen om komkommers ’s avonds water te geven.

De aanbevolen hoeveelheid water is twee gieters per vierkante meter. Let op: Giet nooit water op de bladeren, maar alleen op de grond, vlakbij de wortels! Anders bestaat er kans op schimmel. Als je geen bittere oogst wilt hebben, probeer dan regelmatig en voldoende water te geven.

Hoera voor de buren!

Onlangs werd duidelijk dat slechte buren ook de bitterheid van komkommers kunnen veroorzaken. Het is een sierpompoen. Ook plotselinge temperatuurschommelingen of overrijpheid van het fruit kunnen invloed hebben op de slechte conditie van het fruit. Laat komkommers daarom niet braak liggen op het bed. In de finale kunnen ze dan bitter in je mond worden.

gerelateerde artikelen

Bronnen: www.ireceptar.cz,

Princess Roses