Als je komkommers op het terras kweekt, volg dan deze 2 gouden regels

Tips voor het kweken van bloemen

Weinig mensen weten dat de voorlopers van de geliefde komkommers groeiden op de hellingen van de Himalaya (dat wil zeggen in de regio van Noord-India en Zuid-China). Hun levensvatbaarheid was zo groot dat ze zich tot een hoogte van 2000 meter konden handhaven. Indiërs hebben altijd van deze groente gehouden en aten het als medicijn tegen verschillende kwalen.

Komkommer werd gebruikt om psoriasis, zwelling of hoge bloedsuikerspiegel te behandelen. Toen deze groente in Europa, dat wil zeggen in Tsjechië, verscheen, kreeg hij veel bewonderaars. Komkommers werden gekweekt in kloostertuinen en hun zaden werden op een lepel honing gedaan en gebruikt als hoestmiddel…

Er werd ooit gezegd dat ze een natuurlijke remedie tegen de pest waren. Helaas was het een vergissing. Tegenwoordig groeien komkommers met honderdzesen. Ze zijn verfrissend, caloriearm en vooral geliefd bij “lijners”.

Bron: Youtube

Veel ruimte, een groter gewas

Komkommers zijn prima… Als je ze niet wilt kopen, kun je ze ook op terras of balkon kweken. Ook al is het een relatief winterharde groente, toch stelt hij zijn eigen eisen. Komkommers zijn relatief vrijgevochten planten en hebben voldoende ruimte nodig om te leven.

Plant ze daarom nooit dicht en geef ze voldoende centimeters extra grond. Experts raden aan om groenten te planten in een bak van 50 x 50 centimeter, maar slechts twee tegelijk. Hierbij geldt het principe dat hoe meer ruimte een komkommer heeft, hoe beter hij vruchten zal dragen.

Zelfwater gevende bloempotten zijn ook geschikt om te planten. Maar als je de zaailing ‘in de grond stopt’, vergeet dan niet er een bamboestok in te steken, zodat de klimkomkommer iets heeft om zich aan vast te houden.

Voeding en bescherming

Om uw komkommer goed te laten groeien, heeft hij voldoende voeding nodig. Naast gekochte meststoffen kunt u ook “thuisproductie” van uienschillen proberen. De resten van deze aromatische groente zijn perfect voor komkommers, omdat ze een grote hoeveelheid vitamines en sporenelementen bevatten die de plant nodig heeft.

Tegelijkertijd hebben ze antibacteriële en schimmelwerende effecten die de komkommer beschermen tegen mogelijk ongedierte en schimmels. Hoe kun je de uienkuur bereiden? Het enige wat u hoeft te doen is 200 g uienschillen in 1 emmer water te laten weken. Filtreer de oplossing na drie dagen en meng deze met water in een verhouding van 1:1.

Hartige topping

Hoewel komkommers relatief dorstig zijn, zijn ze erg gevoelig voor eventuele overstroming. Daarom geldt voor hen het principe: minder vaak water geven, maar wel heel grondig! In de praktijk betekent dit dat u één keer per week een gieter neemt en uw “komkommerpleister” grondig giet. Volgens deskundigen moet de watergift zo overvloedig zijn dat deze 10-20 centimeter onder het oppervlak doordringt.

gerelateerde artikelen

Bronnen: www.vseprorostliny.cz,

Princess Roses