Als de tomaten zuur en klein zijn, giet je dit erover en ze zullen zoeter en groter zijn dan ooit

Tips voor het kweken van bloemen

Ben jij ook een enthousiaste tomatenteler? Helaas komt het wel eens voor dat ondanks alle moeite en zorg de vruchten niet zo lekker zijn als je zou willen. Als je de smaak wilt verbeteren en mooie grote tomaten wilt oogsten, gebruik dan het advies van doorgewinterde telers die weten hoe!

Bron: Youtube

Waarom zijn tomaten niet zoet?

De belangrijkste reden voor zure en kleine tomaten is meestal een gebrek aan kalium en magnesium. Dit komt vaak tot uiting in het uiterlijk van de bladeren, die geel worden en groene nerven hebben. Hoe om te gaan met deze situatie?

De juiste variëteitkeuze

Soms wordt deze situatie helaas bepaald door het gekozen ras. Over het algemeen zijn kleinere tomaten, zoals kersenvariëteiten, zoeter dan grotere variëteiten. Bovendien hebben rode tomaten doorgaans een zoetere smaak dan gele, oranje of roze tomaten.

Veel zon

Voor een succesvolle ontwikkeling en fruitrijping hebben tomaten minimaal 8 uur zonlicht per dag nodig voor actieve fotosynthese en de productie van de nodige suikers.

Kaneel

Je kunt de smaak van tomaten ook ondersteunen met wat ingrediënten uit de keuken. Hiervoor wordt gezorgd door een speciale dressing met kaneel, die onder andere ook in de tuin een onschatbare hulp is. Bovendien stoot het ongewenst ongedierte perfect af en heeft het een schimmelwerende werking.

Kaneelextract helpt planten voedingsstoffen zoals kalium, fosfor en stikstof beter op te nemen. Voeg ongeveer eens in de 14 dagen kaneelbouillon toe aan je reguliere watergift en al snel zie je niet alleen vitalere planten met een sterk wortelgestel, maar oogst je ook de lekkerste tomaten.

Epsom-zout

Een ander ingrediënt dat de smaak van tomaten aanzienlijk verbetert, is Epsom-zout. Het bevat het broodnodige magnesium en zwavel voor tomaten. Gebruik het als kaneel eens in de 14 dagen in een dressing.

Epsom-zout kan goed omgaan met pathogene flora en is daarom ook zeer effectief in de strijd tegen gevaarlijke bacteriose, schimmels en alternaria. Gebruik in dit geval zout in de vorm van een spray die u één keer per maand gebruikt. Voeg 1 glas zout toe aan 10 liter water.

Natriumcarbonaat

Ervaren telers adviseren om de grond rond de planten af ​​en toe met baking soda te besprenkelen voor zoetere tomaten. Het kan de zuurgraad van de grond verminderen en je oogst tomaten zo zoet als honing.

Koffiedik

Sommigen laten zelfs geen koffiedik toe, dat je net als zuiveringszout in de grond kunt werken.

gerelateerde artikelen

www.zijutu.cz, www.izahradkar.cz

Princess Roses