Aardbeienstelen weggooien? Doe dit NOOIT meer. De waarheid over hen zal iedereen verrassen!

Tips voor het kweken van bloemen

Of u nu uw eigen aardbeien kweekt of koopt, de meeste aardbeienliefhebbers maken dezelfde fout.

En zo dat ze aardbeienstengels in de prullenbak gooien.

Weinig mensen weten dat ze eetbaar en zelfs gezond zijn. Het portaal adviseerde hoe u deze kunt verwerken.

Wat te doen met aardbeienstengels?

Meestal scheuren we de stengels van aardbeien af ​​en laten ze op het fruit zitten groene “navel”.

In een elegantere versie snijd je ze samen met het bovenste gedeelte van de vrucht af.

Aardbeienstengels zijn echter erg voedzaam – ze bevatten vezels, vitamine C en K, ijzer, calcium en veel antioxidanten.

Daarom is het zonde dat ze in de prullenbak belanden.

Wij gooien stopwatches dan ook niet weg, maar gebruiken ze voor andere doeleinden.

Vergeet dat natuurlijk niet dat aardbeien een sterk allergeen zijn en hun groene delen kunnen ook allergische reacties veroorzaken.

Zorg er daarom voor dat u, voordat u aardbeienthee, salade of tonic serveert, zeker weet aan wie u deze serveert.

Eetbare stengels van aardbeien

De frisse groene delen van aardbeien zijn gemakkelijk te eten.

Sommigen voegen ze toe in salades en dat is een geweldig idee.

Dan is het ideaal om ze te snijden met een stukje aardbei.

Snijd vervolgens de stengels fijn en combineer deze met bijvoorbeeld rucola.

Het past goed bij aardbeiensalade fetakaas, asperges, balsamicoazijn of een beetje appelciderazijn.

Je kunt ook van aardbeien maken aardbeien azijn.

Het enige wat u hoeft te doen is wijn, appelazijn of alcoholazijn inschenken en ongeveer ⅓ kopje suiker toevoegen.

En als je ze gewoon met suiker bestrooit, krijg je het na een paar dagen perfecte aardbeiensiroop.

Aardbeienthee en tonic

De stengels van aardbeien kunnen met of zonder stukjes fruit worden gesneden en in de zon of in een fruitdroger worden gedroogd.

Nadat ze kokend water hebben gegoten, creëren ze een aromatische infusie.

Je kunt er dus een paar toevoegen aan zwarte thee om deze te vullen met aroma of in grotere hoeveelheden zonder toevoegingen voor een pure aardbeieninfusie.

Dit infuus kan ook uitwendig worden gebruikt.

Antioxidanten en vitamines ze helpen bij huidproblemen en geven de huid een gezonde uitstraling.

In dit geval kunt u een sterkere infusie bereiden.

Giet net genoeg kokend water over de gedroogde aardbeienstelen in de pot, zodat ze afgedekt zijn. Dek af en zet opzij om een ​​nacht te laten trekken.

Vervolgens zeven, naar smaak honing en citroen toevoegen en je hebt een lekkere en gezonde aardbeienthee.

Was aardbeien altijd grondig voordat u ze consumeert

Heb je je ooit afgevraagd of je aardbeien op de juiste manier wast?

Helaas is spoelen onder stromend water niet voldoende, vooral als het fruit wordt besproeid met pesticiden.

Om van gezonde en veilige aardbeien te kunnen genieten, is het de moeite waard om te weten hoe je ze op de juiste manier schoonmaakt.

Hierdoor vermijden we schadelijke stoffen en conserveren we vol smaak en voedingswaarden.

Waarom is spoelen met water niet voldoende?

Veel mensen wassen aardbeien onder stromend water en denken dat dat voldoende is.

Helaas kan water niet alle onzuiverheden verwijderen uit fruit, inclusief pesticiden.

Zelfs na grondig spoelen kunnen deze schadelijke stoffen nog steeds op de schil van aardbeien aanwezig zijn.

Hoe aardbeien goed wassen?

Er is een gemakkelijke manier om er vanaf te komen chemicaliën uit aardbeien.

Bereid een oplossing van water en azijn.

Giet water en azijn in een verhouding van 3:1 in een kom.

Week de aardbeien in de oplossing.

Het fruit moet er ongeveer 5 minuten in liggen.

Bereid een oplossing van water en zuiveringszout.

Giet water in de tweede kom en voeg 1 theelepel zuiveringszout toe aan 1 liter water.

Doe de aardbeien in de baking soda-oplossing.

Er zou fruit in moeten zitten blijf nog 5 minuten.

Spoel de aardbeien grondig af met schoon water.

Droog de aardbeien met keukenpapier.

Andere tips:

Pluk de steeltjes van de aardbeien niet vóór het wassen.

Bewaar de gewassen aardbeien in de koelkast en gebruik ze uiterlijk 2-3 dagen.

Als het water troebel is na het wassen van de aardbeien in een oplossing van zuiveringszout, is dit een teken dat het fruit is bespoten met pesticiden.

Waarom is het de moeite waard om aardbeien te wassen in een oplossing met azijn en zuiveringszout?

Azijn is een zuur dat bacteriën en schimmels uit fruit helpt verwijderen.

Zuiveringszout heeft daarentegen een alkaliserende werking en neutraliseert pesticiden.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw aardbeien schoon en veilig zijn om te eten.

Goede gezondheid en goede eetlust!

Princess Roses