5 beste soorten hortensia: bestand tegen zelfs 20 graden vorst

Цветы Гортензия Tips voor het kweken van bloemen

Een van de decoraties van een landelijke tuin is hortensia; tuinders worden geadviseerd aandacht te besteden aan de 5 speciale variëteiten.

Als je de beoordelingen gelooft, bloeien ze tot halverwege de herfst en zijn ze ook bestand tegen vorst van 20 graden.

Ze groeien op lichtzure gronden, matig schaduwrijke plekken en, belangrijker nog, vereisen geen speciale beschutting tegen vorst.

“Samara Lydia”

Deze soort begint begin juli te bloeien en kan in één seizoen zelfs meerdere keren van kleur veranderen.

Aanvankelijk kunnen witte bloemblaadjes lichtroze worden en in de herfst worden ze meer verzadigd van kleur, zelfs karmozijnrood. Het wordt beschouwd als een vorstbestendige plant.

“Aardbeienbloesem”

Deze variëteit heeft een ander kleurenschema. Verschillende bloemen kunnen wit of felroze zijn. De bloei duurt van juli tot half oktober.

“Vanille Fraze”

Net zoals “Samara Lydia” tijdens één seizoen meerdere keren van kleur verandert. Het beeld is over het algemeen vergelijkbaar (kleur van wit tot karmozijnrood). Het verschil tussen de variëteiten is dat “Fraise” moet worden vastgebonden.

“Fantoom”

Deze struik valt op door zijn formaat en kan twee meter hoog worden. De bloei begint in juli en eindigt begin september. De bloemen zijn beige van kleur en kleuren tegen het einde van het seizoen bleekroze.

“Ijsbeer”

De bloemhoeden van deze struik worden behoorlijk groot. Bloei vindt plaats van juli tot midden herfst. Dit is de meest vorstbestendige variëteit die bestand is tegen vorst van 25 graden.

Princess Roses