3 meest voedzame eetbare onkruiden: laat ze in je bed groeien

Фиалка душистая Tips voor het kweken van bloemen

Niet veel mensen weten het, maar een aantal onkruiden kun je gebruiken als gezonde en vooral lekkere toevoeging aan een salade, soep of saus.

Varkenskruid

De jonge bladeren van de kruisbes, die u waarschijnlijk al in uw tuin heeft opgemerkt, hebben een aangename, zoete, sappige smaak.

Ze kunnen worden gedroogd, vervolgens worden gehakt en gebruikt in plaats van zout, en verse kruiden zijn geschikt voor het decoreren van elke groentesoep.

Knoflook

Deze plant, ook wel spadefoot-spade genoemd, heeft een knoflookachtige, maar toch licht mosterdachtige en kruidige smaak.

De bladeren van de wiet worden gebruikt om groene salades te maken of toegevoegd aan taartvullingen. Smaakvol!

Geurig viooltje

Wilde viooltjes zijn gebruikt bij het maken van prachtige gelei en gekonfijte garnituren voor allerlei soorten desserts.

Bovendien worden bloemen vaak ingevroren in ijsbakjes om drankjes te versieren. Wist je dat violette thee de zenuwen kalmeert en hoest verlicht?

Princess Roses